Child Support : Contents
Carers who do not need to apply for Child Support
Some carers applying for Unsupported Child's Benefit may not be required to apply for Child Support.
MSD will assess when carers must apply for Child Support depending on their personal circumstances.
The carer does not need to apply in any of the following situations
Clients applying for Unsupported Child's Benefit will not be asked to apply when MSD has decided that a carer does not need to apply for Child Support. However, the carer can choose to apply if they want to.
Carers who are not applying for Unsupported Child's Benefit do not need to apply for Child Support.
For more information see:
Legislation
- UCB beneficiaries must apply for formula assessment section 9 Child Support Act 1991
